Na ovoj fotografiji je Santa Barbara Instruments Group (SBIG) ST-2000XM CCD kamera. CCD čip u ovoj kameri je 2 megapikselni Kodak KAI-2020M (1600X1200 piksela). KAI-2020M je interline senzor. Kamera regulira temparaturu senzora pomoću termoelektričnog Peltierovog hladnjaka koji može ohladiti čip do 45 C ispod temperature okoliša. U ovoj kameri se također nalazi i Texas Instruments TC237H CCD čip. Taj se čip obično koristi za samonavođenje kamere. Vođenje Losmandy GM 8 montaže izvedeno je pomoću SBIG relejskog sklopa, budući da se kameru ne može direktno spojiti na ovu montažu.

ST-2000XM je monokromatska kamera. Kamera je opremljena filterskim kolom CFW8a koje se koristi za snimanje u boji. CFW8a ima mjesta za pet 1,25" filtera. Filteri koji su montirani u kolo su Astronomik LRGB type IIc filter set za LRGB snimanje u boji te Astronomik H-alpha 13nm filter za uskopojasno snimanje. Izmjena filtera za vrijeme snimanja se dešava automatski, pod kontrolom programa za snimanje. Program za snimanje koji koristim je CCDSoft koji je proizvod tvrtke Software Bisque.

Dopuna u lipnju 2008:

Zamijenio sam CFW8a sa SBIG CFW10 filterskim kolom. CFW10 zamijenjuje i prednju ploču ST2000XM kamere, te treba oko 10mm manje udaljenosti od žarišne ravnine nego CFW8a. To je dosta značajno jer omogućava korištenje ST2000XM / CFW10 kombinacije za snimanje u boji pomoću objektiva za kamere s 35mm filmom. Za korištenje tih objektiva udaljenost od žarišne ravnine je kritična, jer ukoliko se CCD čip nalazi predaleko iza poslijednjeg elementa objektiva nije moguće postići fokus na beskonačnost. CFW10 ima prostora za deset 1,25" filtera, tako da može biti opremljen sa kompletima i LRGB i uskopojasnih filtera istovremeno.

Dopuna u studenom 2008:

Zamijenio sam Astronomik LRGB filtere s Astrodon I series Gen II LRGB kompletom filtera. Filteri I serije su dizajnirani tako da odgovaraju krivulji osjetljivosti Kodak interline senzora. Isto tako zamijenio sam Ha filter s Astrodon 5nm Ha filterom koji je parfokalan s Astrodon LRGB filterima. Za razliku od nekih drugih filtera, Astrodon filteri ne stvaraju oreole oko sjajnijih zvijezda.