Ovdje možete vidjeti postav za snimanje s Voigtlander Macro APO Lanthar 125mm f/2.5 SL teleobjektivom. Taj objektiv dolazi sa metalnim sjenilom oko kojega obično omotam grijač protiv kondenzacije vlage. Ovaj je objektiv vrlo dobar za snimke gdje je potrebno šire vidno polje. Na ST2000XM / CFW10 kombinaciju pričvršćen je uz pomoć posebnog adaptera koji je po narudžbi napravljen kod tvrtke Precise Parts. Optički dizajn ovog objektiva je s 11 leća u 9 grupa, uključujući i dvije leće od ED materijala. Tijelo je ovog objektiva napravljeno 100% od metala i djeluje vrlo solidno.

Ova slika prikazuje konfiguraciju za snimanje s objektivom Rubinar 4.5/300. Tu konfiguraciju koristim za snimanje objekata kod kojih je potrebno šire vidno polje. Rubinar je katadioptrički objektiv tipa Maksutov (varijanta Rumak), a proizvodnje je poznate ruske kompanije LZOS. Dobra stvar kod ovog objektiva je to da može fokusirati u beskonačnost u kombinaciji s ST2000XM + CFW8a + M42/T2 adapterom. Rubinar ima dosta precizan mehanizam za fokusiranje, tako da je fokusiranje njime lako. Zajedno s objektivom dobiva se i štitnik protiv blještanja i kondenzacije. Oko štita vidi se omotan grijač protiv kondenzacije vlage s pričvršćenim senzorom temperature.

Na fotografiji je konfiguracija za snimanje s Nikon Micro-Nikkor AF 200mm f/4 D ED teleobjektivom. Spojen je na QSI583ws kameru pomoću QSI Nikon adaptera. Ovaj objektiv koristim za snimanje (prividno) većih objekata dubokog neba. Optički dizajn ovog objektiva je 13 elemenata u 8 grupa, uključivo 2 elementa od ED stakla. Optičke karakteristike ovog objektiva su odlične. Nema apsolutno nikakvih aberacija, čak ni kad je širom otvoren (f/4), na senzoru APS formata. Što se tiče kvalitete izrade, napravljen je poput tenka! Dolazi sa čvrstim priključkom za tronožac, koji se ne može skidati, a odličan je za pričvršćivanje objektiva na montažu. Sjenilo za objektiv (omotano grijačem protiv kondenzacije) se mora nabaviti posebno, no neophodno je za astrofotografiju.